Praktijk voor Gestaltart-therapie

De Pit is een Getalt-Therapie praktijk voor individuele therapie, coaching, supervisie en scholing.

In de praktijk leer je gebeurtenissen, personen, omstandigheden verwelkomen als mogelijkheden voor nieuwe ervaringen. Voordat je kiest staan alle mogelijkheden die je kunt bedenken voor je open. Angsten leer je gebruiken als signalen die zeggen dat je voor iets nieuws staat, iets wat je nog niet kent. In plaats van ergens naar toe te leven, stelt je angst alles in het werk om ergens van weg te leven, terwijl je daar toch naar toe leeft, moeilijk toch.
Je leert luisteren naar de taal van je lichaam, zodat je vermoeidheid, ziekte en pijn gevoelens leert kennen als signalen die vragen om aandacht en zelfzorg.
Je leert onderscheid te maken tussen: je “zelf” en je “ego”. Tussen dat wat nodig is en dat wat je nodig denkt te hebben. Tussen dat wat je wilt en dat wat je denkt dat anderen van je verwachten. Tussen dat wat je hebt en wat overbodig voor je is. Door dit onderscheid te leren kennen leer je doen wat je werkelijk wilt en wat goed voor jou en jouw leefomgeving is.
Leven betekent dat je contact met jezelf en met de ander ervaart en dat je vreugde, schoonheid, plezier, boosheid, pijn beleeft en deelt.
Leven, levenszin en levenswil zijn identiek. Ieders leven is daar een uitdrukking, een vorm van. Leven betekent groeien, bewegen, energie vrijelijk laten stromen en vormgeven aan mijn handelen.